Fyra nya partnerskap för elektrifierade leveranser

Jul 13, 2023
Keego x UberEats - Keego Mobility

I samband med Uber Eats färska åtagande om nollutsläpp via leveransplattformen senast 2040 tillkännages nu fyra nya partnerskap för användning av elfordon i Sverige. Från och med juni erbjuds kurirer som använder Uber Eats app förmånliga priser för att köpa, hyra eller leasa ett elfordon från aktörerna Movs, Rawbike, Cake och Keego Mobility.

Uber Eats tar nu ett stort steg för att bidra till omställningen till eldrivet bland kurirer i Sverige. Från och med juni blir det möjligt för kurirer som använder Uber Eats app att köpa, hyra eller leasa elfordon till förmånliga priser via MOVS, Rawbike, Cake och Keego Mobility.

Partnerskapen tillkännages i samband med att Uber Eats under det globala eventet Go Get Zero som hölls i London förra veckan avgav ett ambitiöst hållbarhetslöfte, med målet att 100 procent av alla kurirer som använder Uber Eats app senast 2040 enbart ska använda nollutsläppsfordon globalt.
Beskedet kommer efter att Uber 2020 tillkännagav sitt åtagande att bli en helt utsläppsfri mobilitetsplattform globalt senast 2040, med ett delmål om elektrifiering bland partnerförare i Europa senast 2030.

– Framtiden för all typ av mobilitet är elektrisk, så även inom leveransmarknaden. Vi är mycket stolta över att samarbeta med branschledande aktörer för att stötta kurirer i den viktiga övergången till elektrifierade leveranstjänster. Det finns en stor vinst för samhället att fler fordon i trafik är elektriska, och för att åstadkomma det behöver det finnas prisvärda alternativ. Dessa partnerskap är ett viktigt steg för oss att bidra till det, säger Fredric Dahlblom, tillförordnad Sverigechef för Uber Eats.

Elfordon för stor andel av aktiva leveranspartners Kurirer kommer att ha tillgång till erbjudanden från leverantörerna av elfordon såsom elcyklar och elmopeder i alla städer där Uber Eats finns tillgängligt, via MOVS, Rawbike, Cake och Keego Mobility – där vissa av fordonen är direkt designade för att genomföra leveranstjänster.

– Kurirer kan nu välja våra eldrivna fordon som kräver mindre underhåll och ger en förbättrad upplevelse utan buller och avgaser. Tanka blir ett minne blott då man snabbt och enkelt byter till ett fulladdat batteri via MOVS centrala batteribytes-stationer. Det är mer miljövänligt än bensin och dessutom kostnadseffektivt, säger Peter Klangsell, medgrundare och produktutvecklare på MOVS.

– Vi ser mycket fram emot samarbetet. Att Uber Eats så tydligt premierar vårt tydliga klimatarbete och väljer att erbjuda två certifierat klimatneutrala fordon till kurirer känns riktigt bra och helt rätt i tiden. Vi hoppas såklart att detta bara är startskottet på något riktigt spännande, säger Andreas Falck, vd på Rawbike.

– På CAKE handlar allt om att inspirera till ett samhälle utan utsläpp, och vi är otroligt glada över att samarbeta med Uber Eats för att hjälpa kurirer att övergå till eldrivna fordon. Marknadsplatsen kommer att möjliggöra för oss att nå kurirer direkt med rätt incitament för att hjälpa dem att gå över från förbränningsmotorer till elmopeder”, säger Alex Jonsson, Global B2B Director på CAKE.

”Det är en ära att få samarbeta med Uber Eats och bidra till deras ambitiösa och marknadsledande hållbarhetsplan. Våra elcyklar är designade som professionella leveransfordon. Med korrekt underhåll styrt av vårt Fleet Management System, kommer kurirer att få många års professionell användning av våra elcyklar, säger Philip Corri, vd och medgrundare av Keego Mobility.

Follow Us & Get Updates.

Get in Touch with Us!

Is your company a courier, fleet manager, distributor, leasing company or reseller of ebikes and would like to add Keego to your line-up?
Send us a message to get in touch with us!

自動播放影片代碼